Droogijsstralen

Droogijsstralen is een volledig droge en milieuvriendelijke reinigingstechniek.

Met droogijsstralen reinig je de verontreiniging zonder schade aan te brengen aan het oppervlak en is daarmee zeer geschikt voor kwetsbare oppervlakken zoals een monument, klassieke auto of elektronische componenten. Wanneer je gaat droogijsstralen is demontage van de te reinigen onderdelen niet nodig en zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken kunnen effectief gereinigd worden.


Niet schurende oplossing


Vervuiling laat gewoon los

Droogijsstralen werkt met micro thermische shock. Door de kracht van perslucht in combinatie met de grootte van de nozzle van de droogijsstraal unit. Door de thermoshock ontstaat er verschil in temperatuur waardoor er scheurtjes ontstaan in de vervuiling en zo laat de vervuiling los.


Ook micro-explosie is onderdeel van het proces; het volume droogijs wordt vele malen groter door de temperatuur verhoging, waardoor de vervuiling wordt verwijderd zonder bv de fabrieks lak te beschadigen .

Snel en effectief


Verlagen van de Downtijd in verband met reiniging
Dankzij droogijsstralen kan de downtijd aanzienlijk beperkt worden omdat de te reinigen onderdelen/machines niet gedemonteerd hoeven te worden. De ijspallets komen werkelijk overal en reinigen uiterst efficient in de meest kleine hoeken. De downtime wordt zo aanzienlijk verkort omdat de tijdrovende demontage en montage overbodig zijn. Het productieproces ondervind dankzij cleaning in place (CIP) maar heel weinig hinder waarmee de reinigingskosten in de meeste gevallen niet op kunnen tegen de economische meerwaarde van het sneller reinigen.


Geen schadelijke stoffen


Milieuvriendelijke reiniging
Bij droogijsstralen worden geen chemicaliƫn of straalmiddelen gebruikt. Hierdoor ontstaan er bij de reiniging geen giftige of schadelijke dampen. Het reinigen met droogijs leverd dus geen gevaar op voor de gebruiker en de mensen in de directe omgeving van het te reinigen object.

Oppervlakken blijven intact
U wilt gevoelige oppervlakken behoedzaam reinigen? Hard tegen vuil zacht tegen het te reinigen oppervlak. Droogijsstraling is niet abrasief en verwijdert het vuil zonder het oppervlak aan te tasten. Bij droogijsstralen worden geen chemicaliƫn of straalmiddelen gebruikt. Hierdoor ontstaan er bij de reiniging geen giftige of schadelijke dampen. Het reinigen met droogijs leverd dus geen gevaar op voor de gebruiker en de mensen in de directe omgeving van het te reinigen object.


Reinigen zonder water

Reinigen waar water niet gewenst is
Overal waar niet gereinigd mag/kan worden met water is droogijsstralen ideaal. Bijvoorbeeld bij de reiniging van schakelkasten of de periodieke reiniging van andere elektrische componenten. Droogijs is niet-geleidend en vonkvrij zodat er geen risico is op elektrocutie, kortsluiting of explosie. Droogijs is bovendien niet-toxisch zodat het geen gevaarlijke sporen nalaat en is in regel met de huidige milieu-, gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Dankzij deze droge manier van reinigen kan er ook gereinigd worden op locaties waar vanwege milieu technische reden niet gereinigd mag worden met water. Bij droogijsstralen blijft enkel het vuil over dat heel eenvoudig opgezogen kan worden. Er ontstaat dus geen vervuild afvalwater dat op een verantwoorde wijze afgevoerd moet worden door specialistiche bedrijven.

Stralen met koud, vast CO2Droogijsstralen werkt met micro thermische shock. Door de kracht van perslucht in combinatie met de grootte van de nozzle van de droogijsstraal unit. Door de thermoshock ontstaat er verschil in temperatuur waardoor er scheurtjes ontstaan in de vervuiling en zo laat de vervuiling los.Na gebruik vervliegt het droogijs, hiermee heeft u geen restafval na schoonmaak.

Stralen met droogijs